“MACHINE OF THE YEAR” AWARD VOOR DE NIEUWE VALTRA T-serie

De splinternieuwe Valtra T-serie is verkozen tot winnaar van de ”Machine of the Year 2015” award voor trekkers van de 180 – 280 pk categorie op de SIMA beurs. De verkiezing werd gehouden onder 19 onafhankelijke landbouwjournalisten van 17 Europese magazines. De “Machine of the Year” award is een van de meest prestigieuze erkenningen voor landbouwtrekkers op het gebied van innovatieve technologie.

 

Valtra lanceerde de nieuwe T-serie in Frankfurt in november vorig jaar. Vanaf het begin was de trekker een groot succes onder de dealers en klanten. De eerste trekkers werden geleverd in december en de orderintake van de nieuwe T-serie is nog nooit zo hoog geweest in de geschiedenis van Valtra. “Dit is een belangrijke erkenning voor Valtra en AGCO. We waren overdonderd door de positieve feedback die we kregen van klanten – Dit bewijst nog maar eens, dat Valtra echt naar de behoeftes en wensen van de klanten heeft geluisterd en dat we de jackpot gewonnen hebben met onze nieuwe T-serie”, vertelt Mikko Lehikoinen, Marketing Director Valtra Inc.

 

De vierde generatie van de Valtra T-serie is een volledig nieuwe serie met zeven modellen van 155 tot 250 pk. Het meest opvallende is het volledig nieuwe design. De cabine is gestyleerd, stil en ruim met een uitstekend zicht rondom. Bestuurderscomfort, gebruiksgemak, ergonomie en veiligheid zijn van topniveau. Valtra is het enige trekkermerk dat de AIRES+ luchtgeveerde voorasvering gebruikt, die een ongeëvenaard rijcomfort geeft. Vier transmissietypes (HiTech, Active,  Versu en Direct) geven elke klant wat hij nodig heeft voor elke job onder alle omstandigheden. De betrouwbare AGCO Power motor (6,6 l en 7,4 l) met enkel SCR, geoptimaliseerde turbo, EcoPower, SigmaPower en vele andere kenmerken resulteert in een uitstekende brandstofefficiëntie, lage uitstoot en productiviteit. Er werd ook aandacht besteed aan eenvoudig onderhoud en gebruiksgemak. Het onderhoudsinterval werd ook nog eens verlengd tot 600 uur.

 

Talrijke klanten werden ondervraagd tijdens het vijf jaar durende ontwikkelingsproces van de nieuwe T-serie. De trekker heeft meer dan 40.000 test-uren ondergaan onder alle omstandigheden zowel in het veld als in het lab, in de Scandinavische kou als in de zuidelijke hitte. Duurzaamheid, hoge prestaties, lage bedrijfskosten en bestuurderscomfort waren van het begin af aan de hoofdvoorwaarden voor deze nieuwe serie.

 

Splinternieuwe T-serie – de bestuurder centraal

 

De vierde generatie van de Valtra T-serie is een splinternieuwe tractor die vanaf de tekentafel opnieuw is ontworpen. Met een vermogen van 155 tot 250 pk en een koppel van maximaal 1000 Nm beschikken de modellen van de T-serie over voldoende power, zelfs voor veeleisende taken.

 

De nieuwe T-serie is leverbaar in vier varianten: Direct, Versu, Active en HiTech; de productie van het laatste model wordt volgend jaar gestart. De productie van de modellen Direct, Versu en Active is al begonnen. De nieuwe serie Active is uitgerust met een Powershift-transmissie en een mechanisch bediende Load Sensing-hydrauliek. De nieuwe modellen Versu, Active en HiTech zijn revolutionair voor wat betreft het rijden met Powershift-tractoren. Het koppelingspedaal hoeft alleen tijdens het starten van de motor te worden bediend. Met de rempedalen wordt ook de koppeling bediend: de AutoTraction automatische koppelingsfunctie is altijd actief. De automatische Powershift werkt nu met een nieuwe logica: het gaspedaal regelt niet het motortoerental maar de rijsnelheid, zoals tijdens het rijden met een traploze Direct-transmissie. Het automatische systeem is een belangrijk hulpmiddel bij het gebruik van door de aftakas aangedreven werktuigen, omdat de bestuurder Powershift-versnellingen kan schakelen en de snelheid gewoon met het gaspedaal kan regelen. De bestuurder houdt zijn handen dan vrij om de tractor-werktuigcombinatie te bedienen. Het Powershift-systeem heeft ook unieke kenmerken, zoals een nuttige hill-hold-functie en een hydraulische assistent, die het mogelijk maakt met de voorlader te werken. Valtra’s Powershift is een vijftraps transmissie met in totaal 20 versnellingen in vier schakelgroepen, plus 10 kruipversnellingen.
   

Intelligent motorontwerp

 
Alle modellen van de T-serie worden aangedreven door betrouwbare AGCO Power-motoren. De twee kleinste modellen hebben een 6,6-liter motor, terwijl de grotere modellen een cilinderinhoud van 7,4 liter hebben. Uitlaatemissies worden tot een minimum gereduceerd door een SCR-systeem dat voldoet aan de Stage 4-norm. De turbo van de nieuwste motoren is voorzien van een elektronische bypassklep, zodat de motor snel reageert en al bij lage toerentallen een uitstekend koppel levert. Het SCR-systeem en het geoptimaliseerde turbo- en motorpakket zorgen voor een uitstekend brandstofverbruik en maken een EGR-systeem of een roetfilter overbodig. Het model T174 is ook leverbaar met de Valtra EcoPower-functie. Wanneer de bestuurder op de Eco-knop drukt, daalt het motortoerental naar 1800 tpm terwijl het koppel stijgt. Dit vermindert het brandstofverbruik met circa 10 procent, terwijl het geluidsniveau wordt verlaagd en de levensduur van de motor wordt verlengd. Met de Sigma Power-functie, die voor alle modellen standaard of afzonderlijk leverbaar is, wordt bovendien 15 pk meer motorvermogen geleverd bij voldoende belasting van de aftakas. Met de transportboostfunctie wordt bovendien nog eens 15 pk extra geleverd in het C- en D-bereik.
   

Ruime cabine met uitstekend zicht

 

Het meest opvallende kenmerk van de vierde generatie van de T-serie is de splinternieuwe, stijlvolle, ruime en geluidsarme cabine. Naar buiten gebogen stijlen bieden de bestuurder in de cabine zoveel mogelijk ruimte en houden de buitenafmetingen compact. Vergeleken met de vorige generatie is de cabine ter hoogte van de bestuurdersstoel nu 20 centimeter breder.

Elektrisch verwarmde voor- en achterruiten, een voorruitwisser met een bereik van 270 graden, af-fabriek gemonteerde parkeercamera's, LED-werk- en achterlichten en zes vierkante meter glas bieden samen een ongeëvenaard zicht. Een extra ruit aan de voorzijde van het dak is handig bij het werken met de voorlader, en de optionele bosbouwcabine heeft ook een ruit aan de achterzijde van het dak. Het bestuurderscomfort is verder geoptimaliseerd met een stereo met subwoofer, een koelbox, een TwinTrac-achteruitrijsysteem dat zijwaarts kan worden afgesteld en een af-fabriek gemonteerde, op brandstof werkende en met de telefoon te bedienen standkachel. Een aantal van deze functies zijn standaard, terwijl andere kunnen worden besteld uit Valtra's ongeëvenaarde optielijst.

De tractor heeft met slechts 5,25 m een ongelofelijk kleine draaistraal, zelfs met een voorlader, luchtgeveerde vooras en fronthefinrichting. De tractor weegt 7,3 ton en het theoretisch totaalgewicht is 13,5 ton. De tractor heeft een geweldige bodemvrijheid van 60 centimeter, en de wielbasis van 2995 mm zorgt voor stabiliteit op de weg. De vernieuwde achterhefinrichting heeft een hefvermogen van 9,5 ton en de geïntegreerde fronthefinrichting een hefvermogen van 5,1 ton. Voor de aftakas kunnen nu drie verschillende toerentallen in vijf modi worden geselecteerd: 1000, 1000E, 540, 540E en rijafhankelijke aftakas.

   

Gebruiksgemak en lage bedrijfskosten

 

Bij het ontwerp van de nieuwe T-serie is speciaal aandacht besteed aan gebruiksgemak en onderhoudsvriendelijkheid. Het onderhoudsinterval bedraagt 600 uur en via de kijkglazen kan het oliepeil dagelijks eenvoudig worden gecontroleerd. De radiateurs en filters zijn ook eenvoudig toegankelijk zonder gebruik van gereedschap. De nieuwe T-serie is gedurende tienduizenden uren getest onder alle omstandigheden, zowel op het veld als in het laboratorium.

De nieuwe T-serie is vanzelfsprekend ook leverbaar met zowel het AutoGuide-stuurhulpsysteem als AgCommand-telemetriesysteem. AutoGuide maakt gebruik van satelliet- en correctiesignalen om de tractor zelfs tot op de centimeter nauwkeurig te besturen. Met het AgCommand-telemetriesysteem kan de eigenaar het tractorgebruik bewaken, benodigd onderhoud inplannen en werkgegevens verzamelen die loonwerkers bijvoorbeeld voor de facturering kunnen gebruiken. Valtra Premium Care, AGCO Finance en Valtra’s uitstekende onderdelenservice zorgen voor nog meer betrouwbaarheid en gebruiksgemak en lage bedrijfskosten.

Zoals bij alle Valtra-tractoren kan de T-serie op de individuele behoeften van de klant worden afgestemd. De lijst met functies en opties is enorm. Op die manier betalen klanten alleen voor wat ze werkelijk nodig hebben. Valtra’s bestelsysteem voor klanten houdt in dat elke tractor af-fabriek gereed is voor werk op de velden en akkers, in het bos of voor gemeentelijk loonwerk.

 

Modellen van de T-serie

std 
pk/kW/Nm

boost
pk/kW/Nm

T144 

155/114/640

170/125/680

T154 

165/121/680 

180/132/740

T174 

175/129/740

190/140/780

(T174 Eco) 

175/129/850

190/140/900

T194 

195/143.5/800 

210/154.5/870

T214 

215/158/870

230/169/910

T234 

235/173/930

250/184/1000

 

 

Valtra A serie Compact en Orchard modellen (april 2014)

 

De A-serie is uitgebreid met nieuwe Compact en Orchard modellen, waardoor het assortiment nu ook alternatieven met lagere vermogens biedt. Er zijn nu ook modellen met zonnedak leverbaar. De nieuwe modellen variëren in breedte van 1,6 tot 2,0 meter. De Valtra-productfamilie is nu uitgebreider dan ooit tevoren. De nieuwe modellen zijn volwaardige Valtra-trekkers met hetzelfde robuuste en simpele ontwerp als de andere modellen uit de A-serie, en zijn ook net zo efficiënt. Alleen het kleinere formaat is nieuw. De functies en het uiterlijk van de Compact- en Orchard-modellen bouwen voort op het Scandinavische erfgoed van de Valtra-trekkers. Alle bedieningselementen zijn logisch ingedeeld en eenvoudig te gebruiken. De trekkers hebben een grote bodemvrijheid en een vlakke bodem, eigenschappen die in alle omstandigheden goed van pas komen.

Vermogen waar het nodig is

Als uw werkzaamheden 400 pk vragen, is de Valtra S-serie het antwoord. Maar als 50 pk volstaat, dan is de A53 perfect voor u.
De nieuwe Compact- en Orchard-modellen in de A-serie zijn leverbaar met een originele Valtra-transmissie 12 + 12R met omkeerschakeling vooruit/achteruit. Beide versies zijn volledig gesynchroniseerd, waardoor u buitengewoon eenvoudig kunt schakelen. Het eenvoudige ontwerp en de uitstekende efficiëntie van de aandrijflijn zijn hetzelfde als die van de grotere modellen uit de A-serie. Het vierwielaandrijfsysteem is volledig geïntegreerd in de transmissie, zoals op alle Valtra-trekkers. De vierwielaandrijving en het differentieelslot worden elektrohydraulisch geregeld op de A73 en A63, en mechanisch op de A53.
De assen van de nieuwe Compact- en Orchard-modellen zijn opnieuw ontworpen om de breedte te verkleinen. De achterassen van het planetair tandwieltype en de krachtige natte meervoudige schijfremmen zijn niettemin vergelijkbaar met die van de grotere modellen, voor een maximaal vermogen aan trek- en stopkracht. De voorassen zijn ontworpen voor een maximale wendbaarheid. Op de modellen A73 en A63 met vierwielaandrijving is het maximale remvermogen altijd beschikbaar, omdat tijdens het remmen het vierwielaandrijfsysteem geactiveerd wordt.
Alle modellen uit de A-serie worden geleverd met een aftakas met twee toerentallen die mechanisch wordt bediend. Hiermee heeft de bestuurder de mogelijkheid het toerental aan te passen aan de verschillende soorten werktuigen. De vermogenslijn van de motor naar de aftakas is zo direct mogelijk om het vermogensverlies te minimaliseren.


De transmissie van de A-serie staat bekend om zijn betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Hiermee kan de trekker in iedere situatie uiterst nauwkeurig worden bestuurd. De nieuwe as- en chassisoplossingen zorgen ervoor dat de Compact- en Orchard-trekkers wendbaar zijn in nauwe ruimtes, zoals tussen en onder bomen in boomgaarden, en in schuren en magazijnen. Maar ook in traditionele bebouwde omgevingen zijn deze trekkers wendbaar en eenvoudig te gebruiken.

 

De Compact en Orchard modellen worden geleverd met een extern hydraulisch systeem met een capaciteit van 43 l/min. Het ontwerp van de hefinrichting achter is modern en is uitgevoerd met externe cilinders – dezelfde oplossing als op de grotere Valtra-modellen. Het hefvermogen is ook meer dan voldoende – afhankelijk van het model 2,1 of 2,9 ton. De hefinrichting achter wordt mechanisch bediend, en de trekkrachtregeling werkt via de topstang – de ideale oplossing voor lichtgewicht trekkers.
De Compact- en Orchard-modellen worden aangedreven door een Perkins 1103D-33-motor met turbocompressor en interkoeling op de modellen A63 en A73. Het compacte formaat van de driecilindermotor draagt bij aan de compacte afmetingen van de trekker.

 

Kies uw favoriete uitvoering

De trekkers uit de A-serie kunnen worden geleverd met of zonder cabine, beide versies zijn eenvoudig toegankelijk. Voor de Compact-modellen
is ook een geluidsarme veiligheidscabine met optionele airconditioning leverbaar. De deuren gaan wijd open, en de handgrepen en opstappen zijn
stevig. De cabine is gebaseerd op het bekende ontwerp van de andere modellen uit de A-serie. De smalle bouw van de trekker, oorspronkelijk
ontworpen voor bosbouwwerk, maakt dat de Compact-modellen perfect zijn voor iedere toepassing. De smalle stijlen, grote ramen en een
duidelijke lay-out zorgen voor een uitstekend zicht. De vloer is overzichtelijk dankzij de hangende pedalen en is eenvoudig schoon te houden.

Voor foto's en technische informatie kunt u hier de folder downloaden.

 

 

Valtra breidt A en N serie uit (september 2013)

 

Valtra A serie

 

Valtra breidt de A serie met kleinere modellen uit. Deze wendbare trekkers zijn ideaal voor algemeen gebruik op de boerderij en overige onderhoudswerkzaamheden. Deze nieuwe modellen openen een belangrijke markt voor Valtra dealers, immers 50% van alle in Europa verkochte tractoren bestaat uit modellen onder de 100 pk.  

 

Het kleinste model is de A53, met 50pk. De A63 heeft een turbo motor met intercooler van 68 pk. De A73 heeft 75 pk. De modellen komen met Valtra’s betrouwbare 12+12 transmissie met gesynchroniseerde shuttle en kruipversnelling. De hef heeft mechanische bediening.

 

De A63 en A73 zijn in 2- en 4-wiel aangedreven uitvoering. De A53 is alleen in 2-wiel aangedreven uitvoering leverbaar. Er zijn 2 hydrauliek ventielen. De open modellen hebben een rolbeugel en afneembaar dakje. De cabineuitvoering is gebaseerd op de bestaande A-serie cabine waarbij een airco optioneel is.

 

  PK  KW  Nm 
A53   50 37 196
A63 68 50 285
A73 75 55 310

                        

 

Valtra N serie

 

Valtra introduceert nieuwe modellen in de N-serie in reactie op klantwensen.

 

De N103.4 is een 4-cilinder alternatief voor de populaire en compacte N103. Beide modellen leveren 111 pk. De N103.4 is beschikbaar met een 3-traps of 5-traps powershift transmissie (max. 40 km/u). Ook de Hitrol (vloeistofkoppeling) is mogelijk, welke ook op de 3 cilinder N93 en N103 optioneel is. Qua uitvoering is de nieuwe N103.4 vergelijkbaar met de N113.

 

De Versu en Direct modellen zijn naar beneden toe uitgebreid met de N123 Versu en N123 Direct. Deze kunnen met dezelfde opties uitgevoerd worden als de zwaardere N-modellen, zoals Twintrac, de ruimzicht-SVC cabine, af fabriek gemonteerde voorlader, Autoguide 3000 systeem, bosbouwcabine etc.

  max pk/boost pk    koppel Nm/boost Nm
N103.4 111/121 460/690
N123 Direct en Versu   135/143 540/560

                       

 

Valtra Unlimited (september 2013)

 

Valtra produceert al ruim 22 jaar klantspecifieke tractoren. Nu de concurrentie dat voorbeeld volgt, wil Valtra een verdere stap nemen. De Unlimited studio bij de fabriek tracht nu vele bijzondere wensen van klanten voor nieuwe tractoren, voor zover mogelijk, in te vullen.

 

“Wanneer een klant bijv. een goudkleurige trekker wil of een leren stoel, kunnen we dit voor hem verzorgen. In de praktijk zullen veel van onze aanpassingen gerelateerd zijn aan de speciale werkzaamheden welke de klant met de trekker wil doen, zoals extra hydrauliek, achteruitkijkcamera’s, bosbouwuitvoering, centraal smeersystemen, knipperlichten etc.” aldus Petri Loukiala, Project Manager van de Unlimited Studio.

 

“De Unlimited Studio is onderdeel van de Valtra fabriek. Al het werk wat wij doen valt onder de garantieregeling van de trekker. Het chassisnummer relateerd ook aan de delen welke door de Unlimited studio gemonteerd zijn, zodat het ook in de toekomst eenvoudig is onderdelen te bestellen” zegt Loukiala.

 

Naast de klantspecifieke aanpassingen komen de Unlimited Tractoren automatisch met Unlimited vloermat in cabine, stoelhoes, logo in stuurwiel en embleem op gril.

 

 

Valtra N93 en N103 (voorjaar 2013)

 

Valtra komt met 2 nieuwe type tractoren in de N serie het gaat om de N93 en de N103, deze zijn leverbaar vanaf het voorjaar 2013.

Sterke kenmerken van deze trekker zijn:

- Uitstekend zicht voor meer veiligheid en gebruiksgemak

- Hogere productiviteit dankzij uitstekende wendbaarheid

- Enorme flexibiliteit met HiTech 5

- Kosten besparen met de zuinige 3-cilinder-motor

- Keuze uit diverse vermogens

Voor meer informatie over deze Valtra's klik hier.